Hjem » Blogg » Jazz i coronatid

Jazz i coronatid

  • av
Portrait of young attractive man with smartphone walking outdoors in city, coronavirus concept.

Som for de fleste musikalske sjangere, så har det ikke vært så veldig gode vilkår for jazz i coronatid. Mange av oss hadde håpet på at vi som erstatning for de tapte konsertene ville få flere studioutgivelser. Mange artister har dessverre ikke fått den nødvendige inspirasjonen, og det har vært ganske stille fra mange kanter i jazzbransjen.

Det har jo fortsatt vært muligheter for å høre ny jazz i coronatid. Det finnes flere stasjoner med jazzradio som spiller både ny og gammel musikk, men det er lite som kan måle seg med livemusikk.

Jazzradio fra Norge?

Hvis man vil høre på norsk jazzradio, kommer man ikke utenom NRK Jazz. Kanalen finner man både som internettradio og på DAB-nettverket. Her kan du høre på jazz døgnet rundt, og få nyhetsoppdateringer med tre minutter med dagsnytt hver time.

Det finnes også en menge jazzradioer på internett, og både franske og amerikanske kanaler kan gi deg jazzen du trenger. Her kan du også høre live-sendinger, og lukker du øynene er det nesten som om du er på en konsert igjen.

Muligheter for Jazz i coronatid

Selv om vi bør holde avstand og unngå sosiale kontakter, er det mange måter man kan nyte jazz på selv når samfunnet er stengt.

  • Nye utgivelser dukker hele tiden opp på radio.
  • Kjente artister streamer konserter på internett
  • Konserter i små format kan fortsatt være mulige

Muligheter for mindre konserter?

Det som kan by på muligheter for å høre levende jazz i coronatid, er mindre konserter på små scener, eller konserter som foregår utendørs der det er mulig for folk å holde god og trygg avstand fra hverandre.

Med små forsamlinger og publikum som sitter reduserer man jo smittefaren, og det burde snart være mulig å ha konserter igjen. Mange musikere savner å ha et publikum, og forteller at det er vanskelig å være kreativ uten å få tilbakemeldinger. Vi håper for kulturens skyld at det blir mer normalt snart.